Karşılıksız Yardım SED Yardımı Nedir? Kimlere Verilir? Başvurusu Nasıl Yapılır? - AKYAZI GÜNCEL HABER | Son Dakika Sakarya Akyazı HaberleriAKYAZI GÜNCEL HABER | Son Dakika Sakarya Akyazı Haberleri

Akyazı Güncel Haber - Akyazi Haberleri - Son Dakika Sakarya Akyazı Haberleri -Akyazi Güncel Haberler Akyazı Güncel Haber – Akyazi Haberleri

Akyazı Güncel Haber - Akyazi Haberleri - Son Dakika Sakarya Akyazı Haberleri -Akyazi Güncel Haberler Akyazı Güncel Haber – Akyazi Haberleri

AKYAZI GÜNCEL HABER | Son Dakika Sakarya Akyazı HaberleriAkyazı Haber - Akyazi Haber - Son Dakika Akyazı Haber -Akyazi Haber Akyazı Haber – Akyazi Haber
SON DAKİKA

Karşılıksız Yardım SED Yardımı Nedir? Kimlere Verilir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu haber 04 Ağustos 2022 - 18:18 'de eklendi ve 2.915 views kez görüntülendi.

Devletten anne babalara 1611 liralık dev destek! E devlet üzerinden başvur, PTT’den paranı al! İşte dev yardımın başvuru şartları!

Devletten okuyan çocuğu olan anne babalara 1611 liralık eğitim desteği yapılıyor. Başvuru şartı olarak okuyan çocuğu ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden birinde aktif olarak kayıtlı olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklar için yapılan para yardımı, binlerce ailenin yüzünü güldürüyor. SED yardımı olarak geçen eğitim desteği başvuru şartları 2022 aratılıyor. SED yardımı geçici ve sürekli olarak kendi içerisinde ikiye ayrılırken, yapılacak yardımın türüne bakanlık karar veriyor. SED desteği başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor. İşte SED desteği yardımı hakkında detaylar!

Devletten anne babalara 1611 liralık dev destek! E devlet üzerinden başvur, PTT’den paranı al! İşte dev yardımın müracaat şartları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yönünden mahkeme kararı ile bakım önlem kararı alınmış olan ve sosyal hizmetlerde bakılan ya da bakım önlem kararı alınan çocuklar için para yardımına SED deniyor. Para yardımı ile desteklenmediklerinde muhtaç ve fakir konuma düşecek olan çocuklar için para desteği yapılmakta.

Çocukların ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken fakir ve muhtaç aileler, SED yardımına başvurabilmektedir.

Devletten anne babalara 1611 liralık dev destek! E devlet üzerinden başvur, PTT’den paranı al! İşte dev yardımın müracaat şartları!

SED DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

TC vatandaşı olmak

Hakkında mahkeme yönünden önlem kararı alınmış, bu yüzden sosyal hizmetlerde bakılan fakat para yardımı ile desteklenmeleri durumunda aileleri ya da yakınları yönünden bakılabilecek çocuklar

Mahkeme yönünden önlem kararı alınmamış ama para yardımı ile desteklenmedikleri halde fakir ve muhtaç konuma düşecek olan çocuklar

Deprem, sel vb. afetler ya da yangın vb. kazalar yüzünden kendine ve çocuklarına bakamayacak hale düşen velilerin çocukları

Hayati bir tehlikeye sahip hastalık ya da ameliyat gerektiren rahatsızlığı olan velilerin ya da vefat eden velilerin çocukları

Muhatçlık sınırının altında yaşam sürdüren(asgari ücretin üçte biri altında yaşam sürdüren aileler) SED yardımına başvurabiliyor

DEVLETTEN SED İLE 1611 LİRALIK DEV DESTEK!

SED Yardımı Nedir? Kimlere Verilir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

SED Yardımı Nedir? Kimlere Verilir? Başvurusu Nasıl Yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaç ve yoksul ailelere yönelik olarak yapılan Sed yardımı ile ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarının beslenme, sağlık ve eğitim vb. asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaç ediniyor.

Açılımı Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti olan SED yardımı; yaşamlarını en asgari seviyede bile idame ettirmekte yani beslenme, gıda, barınma gibi zaruri ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan ailelere yapılıyor.

Geçici süreliğine ya da düzenli olarak yapılabilen SED yardımından ilköğretim, ortaöğretim, lise ya da üniversite çağında eğitim görmekte olan çocukları olan aileler yararlanabiliyorlar.

Bu yazımızda kısaca SED yardımı nedir? SED yardımı kimlere verilir? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

SED Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllardır yürütülmekte olan SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği ifade ediyor.

Yani ailelere ve çocuklarına maddi yardımın yanı sıra psiko-sosyal destek de sunuluyor.

SED yardımı; kendi içerisinde geçici ekonomik destek ve süreli ekonomik destek olacak şekilde yapılıyor.

Geçici ekonomik destek; yılda bir ya da iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir süre için her ay yapılıyor.

Çocukların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sağlık vb. asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan SED yardımı; psiko-sosyal desteği ve rehberlik hizmetini de içeriyor.

Psiko-sosyal destek ve rehberlik hizmeti dahilinde çocuklar; iş ve meslek edinebilmeleri adına İş-Kur’a ya da meslek kurslarına yönlendiriliyor yani kayıt ettiriliyorlar.

Aynı zamanda çocuklara aile içi sorunların çözümlenmesi, okula uyumlu bir şekilde devam edebilmeleri, kriz durumunda sorunları yöneltebilmeleri vb. konularda da psiko-sosyal destek veriliyor.

SED yardımı kapsamında gerekli hallerde 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince eğitim, sağlık ve danışmanlık hizmeti almaları da çocuklara önerilebiliyor.

SED Yardımı Kimlere Verilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımından kimlerin yararlanabileceğini yani bu yardımın kimlere verildiğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Daha önce hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar
  • Ekonomik yoksunluk içerisinde olan, bu yüzden de SED yardımı almadıkları takdirde muhtaç duruma düşecek olan, haklarında bakım tedbiri kararı verilmemiş olan, ailesi SED yardımı aldığı takdirde ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar
  • Hakkında bakım tedbiri kararı verilen, ancak yaş sınırını dolduran, sosyal hizmet kuruluşundan ya da kendisine bakan koruyucu aile yanından ayrıldıktan sonra iş ve meslek edindirme kurslarına ya da eğitimlerine devam edenler
  • Hakkında bakım tedbiri kararı verilmiş olup, yaş sınırını dolduran, sosyal hizmet kuruluşundan ya da koruyucu aileden ayrıldıktan sonra iş ve meslek sahibi olmayı başaramamış, SED yardımı ile desteklenmedikleri halde muhtaç duruma düşecek olan gençler
  • Olağanüstü afet, felaket, kaza, hastalık vb. durumlardan ötürü kendisine ve ailesine bakacak maddi gücü ve çalışma gücü olmayan ya da ölümcül bir hastalık yüzünden ameliyat olmaları gereken veya vefat eden kişilerin çocukları

Kısacası SED yardımı; çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yapılıyor.

Hakkında bakım tedbiri kararı alınmış çocukların yanı sıra tedbir kararı alınmamış çocukların anne ve babaları da çocukları için SED yardımına başvurabiliyorlar.

SED Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine bizzat giderek SED yardımına başvurabileceğiniz gibi müdürlüklere dilekçe göndererek de bu yardıma başvurabiliyorsunuz.

E-devlet üzerinden de anne ve babalar; SED yardımına başvurabiliyorlar.

E-devlet üzerinden yapılan başvurular, ön başvuru olarak kabul ediliyor.

Ön başvurusu kabul edilen kişilerin daha sonra gerekli belgelerle birlikte başvuru adreslerine gitmeleri gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED yardımına e-devlet üzerinden başvurmak adına https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linkine tıklayabilirsiniz.

SED Yardımı Nasıl Alınır?

Muhtaç ve yoksul aileler tarafından yapılan SED yardım başvuruları, başvurulan kurum tarafından değerlendiriliyor.

Değerlendirme aşamasında müdürlükler; başvuru sahibinin teslim ettiği belgeleri ve başvuru formundaki bilgileri kıstas alıyorlar.

İl müdürlüklerine ya da sosyal hizmet merkezlerine kendileri başvurmayan kişilerin muhtaç olduklarının tespit edildiği hallerde ise müdürlükler; bu kişiler adına kendileri işlem başlatılıyorlar.

Başvuru sonrasında müdürlükler tarafından başlatılan sosyal inceleme kapsamında başvuru sahibinin ailesinin ikametgah adresinde bir değerlendirme yapılıyor.

Görevli inceleme komisyonu tarafından yapılan bu değerlendirme esnasında SED yardımından yararlanacak çocuğun görüşleri de alınıyor.

Daha sonra inceleme komisyonu tarafından hazırlanan rapor da incelenip, aileye SED yardımı yapılıp yapılmayacağı kesin olarak kararlaştırılıyor.

SED Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler

SED yardımı başvurusu esnasında teslim etmeniz gereken belgeleri kısaca aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Başvuru dilekçesi
  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Çocuğa ait öğrenci belgesi
  • Çocuğa ait İş-Kur ya da meslek kurslarına yapılan başvurulara dair belgeler
  • Çocuğa ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Fakirlik belgesi

SED yardımı başvurusu esnasında anne ya da babadan talep edilen belgeler; anne ya da babanın özel durumuna göre değişebiliyor.

Örneğin, herhangi bir düzenli mesleği ve geliri olmayan kişilerin işsiz olduklarına dair SGK’dan gelir belgesi almaları gerekiyor.

Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi; anne ya da babanın SED yardımı başvurusunun kabul edilme olasılığını yükseltiyor.

Engeli yüzünden çalışamayacak halde olan kişilerin en az %40 engelli olduklarına dair tam teşekküllü bir hastaneden 2022 engelli raporu almaları gerekiyor.

Kronik hastalığı yüzünden işgücü kaybı yaşayan ve çalışamayan kişilerin de sağlık kurulu raporu teslim etmeleri gerekiyor.

Söz konusu afetzedeler olduğunda ise bu kişilerin olağanüstü bir duruma maruz kaldıklarının bilirkişi raporu ile onaylanması, başvurunun kabul edilmesi noktasında oldukça önem arz ediyor.

SED Yardımı Başvurusu Sorgulama

Yardım başvurunuzun sonuçlanıp sonuçlanmadığını yukarıda sizlerle paylaştığımız e-devlet başvuru ve sorgulama linki üzerinden takip edebilirsiniz.

ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayarak, yetkili kişilerden başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerini ya da Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerini arayarak ya da bu adreslere bizzat giderek de sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SED Yardımı Başvurusu Telefon Numarası

ALO183 ya da ALO144 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Destek hattını arayarak, SED yardımı başvurusu için gerekli şartlara, belgelere, SED yardımından yararlanıp yararlanamayacağınıza dair bilgi alabilir, Bakanlık tarafından yapılan sosyal yardımlarla ilgili her konuda yetkili kişilere danışabilirsiniz.

SED Yardımı Başvuru Formu

SED yardımı başvuru formu; ihtiyaç sahibi ailelerin aylık kazançlarına, giderlerine, mesleklerine dair birtakım sorulardan oluşuyor.

Yoksul anne ve babaların SED yardımı alabilmeleri için başvuru formundaki tüm soruları eksiksiz ve doğru yanıtlamaları gerekiyor.

Muhtaç olmadığı halde kendilerini muhtaç olarak gösteren ve SED başvurusu kabul edilen ailelerin daha sonra muhtaç olmadıklarının Bakanlık il müdürlükleri tarafından fark edilmesi durumunda bu kişiler; aldıkları tüm yardımların nakit karşılıklarını güncel faizleriyle birlikte geri ödemekle yükümlü oluyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri; başvuru formunda paylaşılan bilgiler ışında ailenin muhtaç olup olmadığını araştırıyor ve maddi yardım yapacağı yoksul aileleri kararlaştırıyor.

Başvurularının değerlendirilmesi noktasında başvuru sahibi tarafından teslim edilen belgeler de detaylı bir şekilde inceleniyor.

SED Yardımı Ne Kadar 2022?

Yapılan son zamla birlikte ilköğretim öğrencilerinin ailelerine SED yardımı kapsamında 1281 TL, lise öğrencilerinin ailelerine 1365 TL, üniversite öğrencilerinin ailelerine ise 1537 TL ödeme yapılıyor.

SED yardımı; daha önce de bahsettiğimiz gibi yılda bir ya da iki sefer yapılabileceği gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kararlaştırılan süre boyunca her ay düzenli olarak da yapılabiliyor.

Bu noktada ailenin muhtaçlık durumu belirleyici oluyor.

SED Yardımı Başvuru Şartları

SED ödemeleri; öncelikli olarak muhtaç ve işsiz ailelere yapılıyor. Yani sigortalı bir işi olmayan anne ve babalar; SED yardımı alabiliyorlar.

İşsiz vatandaşların yanı sıra hane halkı kişi başı aylık net kazancı; aylık net asgari ücretin 1/3’üne ya da daha altında bir rakama denk gelenler de SED yardımı alabiliyorlar.

İşsiz ya da dar gelirli aileler; üzerlerine kayıtlı değerli bir menkulleri ya da gayrimenkulleri olması halinde SED yardımı alamıyorlar.

Yani üzerine kayıtlı ev, arsa, tarla vb. gayrimenkulü olan aileler; bu yardıma hiçbir şekilde başvuramıyorlar.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kaydı olanlarla muhtarlıktan fakirlik belgesi almış olanlar da SED yardımı alabiliyorlar.

Ancak önceliğin işsiz ve muhtaç vatandaşlara verildiğinin altını çizmek istiyoruz.

SED Yardımı Kaç Ay Verilir

SED yardımı kaç ay verilir sorusuna cevap vermek gerekirse okuyan çocukların eğitimine destek olmak için verilen SED yardımı ekonomik destek ödemesi yıl boyunca yapılmaktadır.  Geçici olarak yapılan bu destek ödemesi yılda 1 defa yada bazı durumlarda 2 defa yapılmaktadır.

SED Yardımı Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır

SED yardımı başvurusunda bulunan kişilerin merak ettiği sorulardan biride sed yardımı başvurusu kaç günde sonuçlanır sorusuna cevap aramaktadır.  SED yardımı değerlendirmeye alındıktan sonra ortalama 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi başvuruları bazı durumlarda yağunluğa bağlı olarak 2 hafta içerisinde sonuçlanır.

SED Yardımı Hangi Hallerde Kesilir?

Süreli olarak verilen SED yardımları, bazı hallerde kesiliyor.

SED yardımının kesilme nedenlerini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Ailenin SED yardımı almasını gerektiren hallerin ortadan kalkması
  • Ailenin muhtaçlık durumunun sona ermesi
  • Çocuğun kendi yaşamını kendi imkanları ile sürdürebileceğine dair kanaatin oluşması
  • Çocuğun vefat etmesi
  • Ailenin bilgi vermeksizin ikametgah adresini değiştirmesi

İlçeler arası ikametgah değişiklikleri söz konusu olduğunda kişiye yapılan SED yardımı kesiliyor.

Bu durumda yardım alan anne ya da babanın tekrar SED yardımına başvurması gerekiyor.

Aynı ilçe içerisinde yapılan ikametgah değişikliklerinde ise hak sahibi, PTT şubelerinden birine giderek SED yardım parasını çekmeye devam edebiliyor.

Çocuğun 18 yaşını doldurup, SSK’lı bir işe girmesi durumunda da yapılan SED yardımı durduruluyor.

Süreli ekonomik destek alan kişiler; 3 ayda 1 olacak şekilde takip ediliyorlar.  İncelemeler; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine ya da sosyal hizmet merkezlerine bağlı olarak görev yapan çocuk gelişimcisi, sosyal danışman, psikolog, rehber öğretmeni, sosyolog vb. meslek grubuna ait kişiler tarafından yapılıyor.

Yapılan incelemeler sonrasında kişinin artık yardıma ihtiyacının olmadığı tespit edilirse SED yardımı sona eriyor.

Süreli ekonomik destek alması kararlaştırılan hak sahibine ödemeler; 1 yıl boyunca her ay düzenli olarak yapılıyor.

1 yıllık süre dolmasına rağmen ailenin muhtaçlığının devam ediyor olması halinde SED yardımı süresi 2 yıl daha uzatılıyor. Daha sonraki süreçlerde de gerekli görülmesi halinde yardımlar, ikişer yıl uzatılıyor.

SED Yardımı Alacak Ailelerin Çocuklarının İş-Kur ya da Meslek Kurslarına Başvurmaları Gerekiyor mu?

SED yardımı alacak çocukların mutlaka İş-Kur’a ya da meslek kursuna kayıt olmaları gerekiyor.

Daha önce kayıt olmayanlar; İş-Kur’a ya da meslek kurslarına yönlendiriliyorlar.

Ancak yaşanılan şehirde İş-Kur ya da meslek kursu bulunmaması halinde bu zorunluluk, ortadan kalkıyor.

Aynı zamanda ailede 13 yaş altında çocuğun bulunması ve kişinin bu çocuğa bakıyor olması halinde de herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Lakin bu durumda 13 yaş altı çocuğa bakacak başka bir yakının olmaması ve çocuğun kreşe gidiyor olmaması şartı aranıyor.

SED Yardımı Nereye Yatıyor?

SED Yardımı ödemeleri; Ziraat Bankası hesabı bulunan kişilerin banka hesabına yatırılıyor.

Banka hesabı olmayan ebeveynler ise ödemeleri, PTT şubelerinden çekebiliyorlar.

Ödeme; hak sahibi dışında hiç kimse tarafından çekilemiyor. Yani kişinin eşi ya da çocukları bile kendi adına bu yardım parasını PTT’den çekemiyor.

Kişinin ödemeyi çekerken mutlaka PTT çalışanına TC kimlik kartını göstermesi yani ibraz etmesi de gerekiyor.

SED Yardım Ödemesi Haczedilebilir mi?

Yoksul ve muhtaç ailelerin eğitim çağındaki çocukları için yapılan SED yardım ödemeleri; hiçbir şekilde haczedilemiyor.

Aynı zamanda ödemeler; devredilemiyor ve temlik edilemiyor.

Buna rağmen banka tarafından haciz işleminin yapılması durumunda hak sahibinin 2828 sayılı kanunun 29.maddesine atıfta bulunarak, haciz işleminin iptaline dair ilgili kuruma dilekçe yazması gerekiyor.

SED Yardımı Aynı Aileden Kaç Çocuk için Alınabilir?

Çocukları koruma altına alınmaksızın SED yardımı alanlar yani çocukları hakkında bakım tedbir kararı alınmayan ailelerden en fazla 2 çocuk için SED yardımı alınabiliyor.

Hakkında koruma kararı alınmış olan, sosyal kurumlarda bakılan çocuklar ise aileleri SED yardımı aldıkları takdirde ailelerin yanlarında ya da yakınları tarafından bakılabilecek durumda olmaları halinde 2’den fazla çocuk için yardım yapılabiliyor. Yani bu durumda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

SED Yardımı Değerlendirmeye Alındı Ne Demek

Sed yardımı başvurusunda bulunduktan sonra karşınıza çıkan sed yardımı değerlendirmeye alındı demek başvurunuzun değerlendirmeye alındığını ve 1 yada 2 hafta içerisinde sonuçlanacağı anlamına gelir.

Oldukça fazla kişinin başvuruda bulunduğu Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı değerlendirme alındıktan sonra yetkililer tarafından değerlendirilir.

SED Yardımı E-Devlet de Gözükmüyor

Bir çok kişinin yaşadığı sorunlardan biride sed yardımı e-devlette gözükmüyor sorunudur. Sistem yoğunluğuna bağlı olarak sed yardımı bazı dönemlerde e-devlet üzerinden görünmeyebilir. E-devlette kayır bulunmamasına karşın sed yardımı hesabınıza yatabilir.

SED Yardımı Nereden Alınır

Sed yardımı Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarından ve İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine bizzat gidilmesi gereklidir. Ayrıca sed yardımı e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Kişisel Web SitesiEylül 10, 2022 / 8:55 pmYanıtla

Keyifle okuduğum bir yazı oldu. Böylesi güzel içerikleri görmek oldukça güzel. Elinize sağlık.

https://www.metbi.net/wimine/

Akyazı Güncel Haber - Akyazi Haberleri - Son Dakika Sakarya Akyazı Haberleri -Akyazi Güncel Haberler Akyazı Güncel Haber – Akyazi Haberleri

Akyazı Güncel Haber - Akyazi Haberleri - Son Dakika Sakarya Akyazı Haberleri -Akyazi Güncel Haberler Akyazı Güncel Haber – Akyazi Haberleri

Akyazı Haber - Akyazi Haber - Son Dakika Akyazı Haber -Akyazi Haber Akyazı Haber – Akyazi Haber